onsdag 12 oktober 2011

LIte om synden

Rom. 5:13, "Ty synd fanns i världen redan innan lagen fanns. Men synd tillräknas icke där ingen lag finnes".

Genom Adams olydnad kom syndens makt in i världen. Syndens straff är döden. Eftersom döden härskade även innan Mose lag kom förstår vi att synden fanns.

Alla har syndat och saknar härligheten från Gud.
Romarbrevet 3:23

Lagen kom för att vi skulle få större kännedom om Gud och vår skuld inför Gud. Lagen kom för att vi skulle förstå vidden av vårt misslyckande och vår synd och drivas till Kristus.

För på samma sätt som alla hamnade under syndens och dödens välde på grund av Adams synd, så blir alla av nåd på grund av Kristus frikända, och hamnar i ett rätt förhållande till Gud, vilket resulterar i evigt liv. Jesus tog bort alla våra synder genom sitt blod.


Ty om en endas fall gjorde att döden fick herravälde genom denne ende, hur mycket mer skall då inte de som mottar den överflödande nåden och rättfärdighetens gåva regera i liv genom denne ende, Jesus Kristus. Alltså: liksom en endas fall ledde till fördömelse för alla människor, så har en endas rättfärdighet för alla människor lett till en frikännande dom som leder till liv. Liksom de många stod som syndare på grund av en enda människas olydnad, så skulle också de många stå som rättfärdiga på grund av den endes lydnad.Men dessutom kom lagen in för att fallet skulle bli så mycket större. Men där synden blev större, där överflödade nåden ännu mer, för att, liksom synden fick herravälde genom döden, också nåden skulle få herravälde genom rättfärdigheten, som leder till evigt liv genom Jesus Kristus, vår Herre.
Romarbrevet 5:17-21

Ty eftersom döden kom genom en människa, så kom också de dödas uppståndelse genom en människa. Liksom i Adam, alla dör, så skall också i Kristus, alla göras levande.
1 Korinthierbrevet 15:21,22
I sin kärlek har han genom Jesus Kristus förutbestämt att vi skulle tas upp som hans barn, enligt sin vilja och sitt beslut, för att den härliga nåd som han har skänkt oss i den Älskade skall prisas.
Efesierbrevet 1:5,6


För att säga det enkelt:
Han dog för vår skull för att vi skulle bli fria från synden som finns.
Det enda vi behöver göra är att tro och ta emot!!
Fritt  och gratis!! Allt är ju redan betalt!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar